Изборът на апартаменти от строител в София

Апартаменти от строител: как да подобря тяхната сигурност?

Закупуването на апартаменти от строител е сериозна стъпка, която изисква огромни вложения. Повечето хора, които правят такива инвестиции, мислят за бързи начини да ги възвърнат. Но при закупуването на апартаменти от строител, пред вас стои още една отговорност – да подсигурите безопасността на вашата покупка.

Все пак не желаете току-що закупеният и обзаведен апартамент от строител да бъде обран и да загубите много пари. Ето защо си заслужава да отделите още пари и време за целта. И така, как да защитим нашия имот и да го направим недостъпен за крадци?

Съвети за осигуряване безопасността на апартаменти от строител

  • Заключване на пощенската кутия – за да не се превърнете в лесна мишена за крадци, които понякога се добират до личните данни на живущите във входовете чрез писмата до тях, се уверете, че пощенската ви кутия се заключва. Ако не – инвестирайте в нейното обезопасяване и заключване, така че само вие да имате достъп до нейното съдържание.
  • Запознайте се с вашите съседите – това е добър начин да подсигурите безопасността на вашия апартамент, когато не сте наблизо. Така не само ще се сдобиете с нови приятели, но и тези хора биха могли да ви уведомят, когато нещо нередно се случва с вашето жилище.
  • Не изхвърляйте документи с лични данни на тях – те биха могли да бъдат използвани от измамници. Ако имате документи за изплащане на стари сметки, стари кредитни карти и други, ги нарежете на малки парченца преди да ги изхвърлите. По този начин за мошениците ще е невъзможно да сглобят „цялата картина“.
  • Ако нощното осветление в квартала, където се намира вашия апартамент от строител, не е недостатъчно добро, можете да обсъдите с домоуправителя и с останалите собственици инсталирането на сензорна лампа, която да бъде поставена на входната врата. Вече не са малко и входовете, които закупуват и инсталират наблюдателни камери, за да следят чуждите лица, които влизат във входа.
  • Сключването на застраховка за собственост – така ще сте най-добре подсигурени в случай на кражба. Офертите на различните застрахователни дружества се различават, затова направете проучване, за да разбере най-подходящата от тях. Въпреки че ще трябва да вложите известна сума в застраховката, загубите при кражба ще са в пъти по-големи и си струва да се подсигурите срещу тях.