Десертите във всеки средиземноморски ресторант

Десерти, които можете да намерите във всеки средиземноморски ресторант

Всеки човек обича десерти, а посещаването на някой средиземноморски ресторант е страхотен начин да опитате един от тях. Всяко меню би било непълно, ако не завърши с прекрасен десерт, който да повиши ендорфина в тялото преди човек да се почувства напълно сит.

Какви сладки изкушения ще откриете в един средиземноморски ресторант?

Средиземноморската кухня е богата и разнообразна и предлага цяло богатство от съчетания на различни продукти за удовлетворяване на изтънчения вкус. Десертите разбира се безбройни, но тук ще ви предложим някои от най-предпочитаните десерти от любителите на средиземноморската кухня.

  • Кадифе от натурален шоколад с какаово масло, яйца, коантро и заквасена сметана.
  • Бадемов диамант, който не случайно носи това название. Той е предвиден за клиентите с изтънчен вкус, а в състава му влизат бадемово брашно, яйца, захар, ванилов крем, сметана, лешников пралине, бял шоколад и прясно мляко. С точните пропорции вкусът на този сладкиш действително няма равен.
  • Капучино крем с нес кафе, бейлис и бял шоколад
  • Чийз кейк с боровинки, състоящ се от яйца, цедено мляко, маскарпоне, филаделфия и пудра захар
  • Цитрусов милфьой, в чийто състав влизат бутер тесто, портокалов крем, сметана, дели лимон, масло, захар и яйца
  • Шоколадово суфле от краве масло, сладолед, яйца, захар, шоколад и шоколадови капки, както и орехи
  • Крем брюле с шоколад с бейлис, шоколадови капки, бял шоколад, сметана, яйца и кафява захар

Това разбира се са само някои от предложенията за десерти в някой средиземноморски ресторант, разположен близо до вас. И макар че не навсякъде ще откриете едни и същи десерти, със сигурност ще се насладите на чудесния вкус на предоставените във вашия ресторант средиземноморски десерти.

И не само това, към десерта можете да поръчате и чаша сок или друга свежа напитка, която да обогати още повече преживяването ви и общуването с близък приятел. А спокойната и приятна атмосфера на ресторанта ще направи времето да отлети неусетно, прекарано в присъствието на любимия човек.