Tайната на супер качественото месо ни разкрива един магазин за месо

Каква тайна на супер качественото месо ни разкрива един магазин за месо?

Не можете да се насладите на истинския вкус на качественото месо, ако закупувате обикновено, евтино месо без сертификат. Пилетата със сертификата за супер качество "Label Rouge" се отглеждат при специални условия. Този бранд  се счита за най-висококачествения на света. Пилетата се хранят предимно с царевица и са оставяни да живеят в горски условия, което прави качеството им единствено по рода си.

Когато влизате в някой магазин за месо, непременно питайте дали предлагат пилешко със сертификата "Label Rouge". Въпреки че е скъпо, цената определено си заслужава за качеството, което ще получите. За разлика от останалите пилета, които ще намерите в месарниците, пилетата с това качество имат повече протеини, тъй като месото им не съдържа такова голямо количество мазнини и вода. Киселинността на месото е добре балансирана и то е богат източник на витамини и минерали.

Магазин за месо, предлагащ сертификата "Label Rouge"

Такъв сертификат означава, че пилетата не са приемали никакви хормони или други стимуланти за засилване на растежа, както и че в храната му не са слагани добавки. Такова пиле е отглеждано на свободен режим за минимум определен брой дни, като броят дни варира между 84 и 120. За този период то расте в района Ландите, Франция сред борови гори и чист въздух, които определят чистотата на кръвта му. Този район е с дългогодишна традиция в отглеждането на пилета, която продължава вече над 50 години.

Храненето на пилетата се състои от следното: 80% зърнени култури – предимно цели царевични семена и останалите 20% дарове на природата – семена, камъчета, насекоми, трева. Всичко това гарантира неповторимия вкус на месото. А вие можете да се докоснете до него, като посетите магазин за месо, който да предлага пилешко с такъв сертификат.

Всеки обича да си похапне прясно пилешко у дома, но много хора остават разочаровани, просто защото качеството на месото, което са си закупили в месарницата напълно се разминава с очакванията. Въпреки че месото със сертификата "Label Rouge" струва над 15 лв за килограм, качеството и страхотният вкус си заслужават тази инвестиция. Веднъж опитали вкуса му, едва ли вече ще си купите от евтините обикновени пилета.