Последно обновяване: 29.07.2008г.

София - Младост

Парк "100 години - София" - Младост-2


АСФАЛТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ДЪРВЕТАТА, А НЕ ДЪРВЕТАТА С АСФАЛТА И БЕТОНА!

 

В момента, след почти 20 години бездействие се извършва ремонт на алеите на парка. Това е прекрасно! Но днес (29.07.2008г.) с ужас видях как бе отрязан един 20 годишен ясен защото изразъл на 10 сантиметра в стария асфалт и пречел на алеята, коато е 5 метра широка. Не можех да повярвам, че това се случва. С лека ръка да се отреже 20 годишно дърво и да бъде наречено "саморасляк"! По тази логика сигурно трябва да убием сираците. Просто нямам думи!

Ето за това говоря: (кликнете върху картинките)

Ето други "саморасляци", които надявам се ще оцелеят:
  

Това което силно ме обезпокои е, че трябваше да се обадя на поне 6 телефона докато някой ми обърне внимание за този сериозен проблем. Районните администрации, постоянно се оплакват, че не разполагат с хора за да упражняват контрол и се обръщат към гражданите за помощ в това отношение. Ето, аз исках да се прекрати дази безумна дейност и се обадих на дежутния в район "Младост" (с този телефон разполагам). Той ми каза, че ще предаде на инспекторите. Но, това изобщо не върши работа, защото едно дърво се отсича за 10 минути, а расте години. Какво от това, че инспекторите след това ще констатират отсичанията?! Наложи се да звъняоще няколко пъти докато стигна до инж. Бончев (моля да ме зивини ако бъркам името) от зелени системи, който ми каза, че това били саморасляци. След като възмутено му обясних, че става дума за 20 годишни дървета, той каза, че бил в отпуск и не идвал на място? Ееее, как да го разбирам това? Според мен става дума за бюрокрация и незаинтересованост какво става със зелената система!

След заформилия се скандал, се появи и представител на полицията и хора които явно имат някакви ръководни дейности в ремонта. Да оставим настрана, че някои длъжностни лица ми казаха, че съм говорел "глупости" като защитатавам дърветата, които пречели на ремонта! В крайна сметка (поне докато бях там) сеченето на дървета бе прекратено, надявам се окончателно

Контакт: inbox@sofia-mladost.com